Je Huis Isoleren Kan Er Voor Zorgen Dat Je Bijna Geen Energie Meer Hoeft Te Verspillen

Isoleren is veel meer dan het vervangen van enkele beglazingen door dubbele of isolerende buitenmuren of daken. U moet slimme budgetkeuzes maken die op korte en lange termijn het verschil maken en u helpen energie te besparen. Door te beginnen met energie aanbieders vergelijken kun je in ieder geval zien welke aanbieder de beste aanbiedingen heeft voor isolatie. Tijdens het stroom vergelijken krijg je direct tips om gemakkelijk extra energiebesparende maatregelen te nemen.

Een Isolatie Kan Enorm Veel Energiebesparingen Teweeg Brengen

Wist je dat een huis tot 30% van zijn warmte verliest als het dak niet geïsoleerd is? Het De isolatie van uw dak is de investering waard. Om een ​​dak te isoleren, moet u ongeveer 40 euro per vierkante meter tellen. Deze prijs is indicatief en hangt af van het type dak (schuin of plat) en de gebruikte materialen.

De holle muur is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van uw huis. De holle wand voorkomt vochtproblemen in huis, maar heeft ook een isolerende functie. Het is heel goed mogelijk om een ​​holle muur te isoleren. De isolatie van een holle muur is haalbaar vanaf 17 euro per vierkante meter.

  • Een goed onderhouden ketel biedt ook betere prestaties dan een achtergelaten apparaat. Ontkalk de ketel regelmatig, omdat kalkaanslag direct effect heeft op de efficiëntie en energierekening.
  • We isoleren nooit genoeg. Wees niet gierig in termen van isolatie. Het is belangrijk om ruimtes, dak, muren, kanalen en ketel te isoleren zonder een van deze stappen te verwaarlozen.
  • Isolatie is onlosmakelijk verbonden met ventilatie. Wanneer u besluit uw huis volledig te isoleren, mag u goede ventilatie niet uit het oog verliezen . i woonruimtes zijn slecht geventileerd, je krijgt een ongezonde omgeving en er kunnen vochtproblemen ontstaan. Dat is niet waar u naar op zoek bent, toch? Ventilatie is ook opgenomen in de IBL- vereisten voor woningen.

De Meeste Energie Kosten Komen Door De Verwarming In Huis

Aangezien de helft van de energiekosten die op de factuur worden vermeld, te wijten is aan verwarming, is het geen eufemisme om te denken dat er op dit gebied veel besparingen kunnen worden gemaakt. Het slimme gebaar is om uw thermostaat één graad (of meer) te verlagen. Je zult snel het verschil merken in je portemonnee. Wees gerust, dit gaat niet over het veranderen van uw huis in een koelkast waarin de verwarming nauwelijks zal werken. Comfort boven alles!

Je Kunt Thermostatische Kleppen Installeren In Elke Kamer

Installeer onafhankelijke thermostatische kleppen in elke kamer. U kunt vervolgens de temperatuur in elke kamer afzonderlijk aanpassen. Een temperatuur van 20 ° C wordt beschouwd als de ideale kamertemperatuur voor de meeste woonruimtes. In de slaapkamer wordt een temperatuur van 18 ° C aanbevolen voor een goede nachtrust. In de badkamer zal de temperatuur natuurlijk hoger zijn. Niemand gaat graag uit zijn bad en bevindt zich in de kou.

  • Probeer in de meeste kamers naar een constante temperatuur te streven . Het is niet nodig om de warmte volledig uit te schakelen terwijl je weg bent, omdat je te veel graden moet maken als je terugkeert om een ​​mooie kamertemperatuur te krijgen.
  • Als u op reis bent of een paar dagen weggaat, is het beter om de verwarming aanzienlijk te verminderen. En als uw thermostaat dit toestaat, verhoog de temperatuur dan enige tijd voordat u terugkeert. Uw verwarming mag niet op volle snelheid draaien om de retour een goede kamertemperatuur te vinden.